نسیم سبز ( حیلت رها کن )

* ** شعر مولانا بکر و راهگشاست ***

شیوه تفکر مولانا بسیار مدرن است با اینکه هشتصدسال از پدیدآمدن آن می گذرد ولی همچنان بکر و راهگشا است.

 برای مشاهده ادامه مطلب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.

وبلاگ رسمی مجید اخشابی :

www.akhshabimajid.blogfa.com

+ نوشته شده در  جمعه 12 بهمن1386ساعت 13:14  توسط پریسا


به گزارش ستاد خبری کنگره بزرگداشت هشتصدمین سال تولد مولانا مجید اخشابی آهنگساز و خواننده با بیان این مطلب گفت:‌ مولانا تنها نابغه عصر خود نبوده است، او تفکر شعر، عرفان و کمالات فهمی را به رفیع ترین جایگاه خود ارتقا داده است و این یقینا از نیکبختی‌های مردم ایران است. وی درباره موسیقی اشعار مولانا اظهار داشت: اشعار مولانا به تنهایی دارای موسیقی است و می توان گفت که وی هوشمندانه کلمات و آواها را کنار هم گذاشته است.

اخشابی ادامه داد: حروف فارسی در گستره صوتی جایگاه‌های متفاوتی دارند و به عنوان نمونه حروف «میم و نون» جز صداهای بم «سین وز» جزو صداهای زیر و «کاف چ ور» در حالت متوسط تری قرار دارند. پس وقتی اشعار مولانا را می خوانی متوجه می شوی که وی به راحتی با این حروف در اکثر ابیات شعرش ریتم مستقلی ساخته است. این آهنگساز تصریح کرد: تحیر وقتی به اوج می رسد که با چنین تنگنایی مفاهیم عمیق متعالی و بسیار پیشرفته ای را نیز بیان کرده که کار بسیار دشواری است.

اخشابی با اشاره به اینکه اشعار مولانا قابلیت کار در هر سبک و سیاقی را دارد، گفت: ‌اشعار مولانا آنقدر زنده و به روز است که اگر مفاهیم آن توسط آهنگساز در هر سبکی درک شود و معیارهای حرفه‌ای در آن رعایت شود قابلیت کار در هر سبک و سیاقی را دارد.

اخشابی   در مورد کار روی تیتراژ برنامه «نسیم سبز» اظهار داشت: ملودی این کار را از شعر مولانا دریافت کردم زیرا که شعر او به اندازه‌ای جامع و با عظمت است که خواندنش ملودی آن را نیز به ارمغان می آورد. به طوری که ضرب‌آهنگی که موسیقی این اثر دارد ضرب آهنگی است که از وزن و عروض شعر نشأت گرفته است.  اخشابی پیش از این در آلبوم‌های خود از اشعار مولانا استفاده کرده و آثار دلنشینی را ساخته است. 

هم چنین به گزارش خبرگزاری مهر در تاریخ ۲۲/۸/۱۳۸۶اخشابی در حاشیه بازدید از غرفه مهر در چهاردهمین  نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت داد : این قطعه موسیقی تلفیقی که ترکیبی از موسیقی پاپ با موسیقی مقامی ایرانی است  و با استفاده از سازهایی چون دف ، تنبور و سازهای الکترونیک تنظیم شده بر اساس شعری از مولانا با مضمون "حیلت رها کن عاشقا..."  تهیه شده است.این خواننده در پایان بر این نکته تاکید کرد که هنگام آهنگسازی قطعه مذکور نخستین تاثیر را خود از شعر مولانا گرفته و به این باور رسیده است که ورزیدگی فکر و رموز زندگی بهتر در روزگار مولانا (حدود هشتصد سال پیش) با روزگار ما همسان است و این شاعر نامدار ایرانی در اشعار خود پندها و تجربیاتی را به جهانیان عرضه کرد که امروزه در مجامع علمی از آن تحت عنوان "کشف" یاد می شود.

+ نوشته شده در  جمعه 12 بهمن1386ساعت 13:14  توسط پریسا